Tjäna Poäng På Varje Köp
Endast Äkta Produkter
Beställ Nu - Betala Inom 30 Dagar

Yves Saint Laurent Parfym & Dofter För Kvinnor

En av de mest ikoniska modedesignerna att någonsin visa sina kläder på en catwalk. Yves Saint Laurent (född Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent) föddes 1936 i det tidigare franska Algeriet, han kom sedan att flytta till Paris vid den unga åldern av 17 år, för att uppnå en av de största karriärerna inom mode och doft. Efter en kort vistelse i armén, 1960 startade Laurent sitt egna modehus som kom att bli världsomspännande. Idag finns det 70 butiker som sträcker sig över 27 länder. Den mesta närvaron finns i Europa, där de har butiker i hela 17 länder.

Under en radikal och evolutionär tid av dammode, kom Yves Saint Laurent att stå sjumilakliv framför sina kollegor när det kom till modedesign, med sina vågade och djärva koncept såsom unisex-designer – byxdresser, safari jackor och smoking för kvinnor. Detta är bara några av de exempel som visar på hur Yves Saint Laurent har lyckats förändra modet. Hans rykte kom att skjuta i höjden inom modevärlden då han utvecklade den ikoniska ”Le Smoking” jackan, för kvinnor, vilken det talas om ännu idag.

Han började att utveckla ett mycket framgångsrikt sminkmärke som introducerades 1978 och snart därpå kom de att släppa dofter, genom 80 & 90-talet. Första doften Y for Women, lanserades 1964 och förblir än idag en av de bäst säljande parfymerna från YSL. Andra populära dofter som lanserats är Rive Gauche (1970) Opium (1977) och Paris (1983), bland de senare parfymerna återfinns Baby Doll (2000), Elle (2007), samt La Nuit de L'Homme (2009) som skapades för att locka en yngre publik och där med säkra framtiden för märket.

YSL-märket återfinns ofta på de mest rika kvinnorna i Hollywood – Bridget Jones skådespelerskorna Renee Zellweger och Chloe Sevigny har setts bära hans populära märke med den ikoniska logotypen som designades redan 1963 och används ännu idag, vilket gör märket igenkännbart. Utöver deras dammode och deras doftkollektioner kan du också finna YSL var helst det finns accessoarer, handväskor, scarfar, skor, bälten, samt på olika typer av läderarbeten som återfinns antingen i butik eller online.
Visa Mer