Tjäna Poäng På Varje Köp
10 kr Mängdrabatt
Endast Äkta Produkter
Beställ Nu - Betala Inom 14 Dagar

Yves Saint Laurent Parfym & Dofter För Kvinnor

En av de mest ikoniska modedesignerna att någonsin visa sina kläder på en catwalk. Yves Saint Laurent (född Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent) föddes 1936 i det tidigare franska Algeriet, han kom sedan att flytta till Paris vid den unga åldern av 17 år, för att uppnå en av de största karriärerna inom mode och doft. Efter en kort vistelse i armén, 1960 startade Laurent sitt egna modehus som kom att bli världsomspännande. Idag finns det 70 butiker som sträcker sig över 27 länder. Den mesta närvaron finns i Europa, där de har butiker i hela 17 länder.

Under en radikal och evolutionär tid av dammode, kom Yves Saint Laurent att stå sjumilakliv framför sina kollegor när det kom till modedesign, med sina vågade och djärva koncept såsom unisex-designer – byxdresser, safari jackor och smoking för kvinnor. Detta är bara några av de exempel som visar på hur Yves Saint Laurent har lyckats förändra modet. Hans rykte kom att skjuta i höjden inom modevärlden då han utvecklade den ikoniska ”Le Smoking” jackan, för kvinnor, vilken det talas om ännu idag.

Han började att utveckla ett mycket framgångsrikt sminkmärke som introducerades 1978 och snart därpå kom de att släppa dofter, genom 80 & 90-talet. Första doften Y for Women, lanserades 1964 och förblir än idag en av de bäst säljande parfymerna från YSL. Andra populära dofter som lanserats är Rive Gauche (1970) Opium (1977) och Paris (1983), bland de senare parfymerna återfinns Baby Doll (2000), Elle (2007), samt La Nuit de L'Homme (2009) som skapades för att locka en yngre publik och där med säkra framtiden för märket.

YSL-märket återfinns ofta på de mest rika kvinnorna i Hollywood – Bridget Jones skådespelerskorna Renee Zellweger och Chloe Sevigny har setts bära hans populära märke med den ikoniska logotypen som designades redan 1963 och används ännu idag, vilket gör märket igenkännbart. Utöver deras dammode och deras doftkollektioner kan du också finna YSL var helst det finns accessoarer, handväskor, scarfar, skor, bälten, samt på olika typer av läderarbeten som återfinns antingen i butik eller online.
Visa Mer
Registrera dig för att prenumerera på vårt nyhetsbrev
Rabatt
Alerter
Skönhetstips
Rabattkoder
Mängdrabatt

När du handlar hos Perfume Click får du 10 kr i rabatt för varje produkt du lägger till i ordern efter den första.

Du får rabatten även om du beställer två olika produkter och det finns ingen övre gräns för hur mycket rabatt du kan få. Detta innebär att du kan spara en hel pengar på större beställningar.

En beställning med 10 produkter ger dig hela 90 kr i rabatt och detta kan givetvis kombineras med andra erbjudanden och rabatter. Du måste beställa produkterna i samma order för att få rabatten.