Worth Parfym & Dofter För Kvinnor

Worth är ett känd fransk modehus som grundades av Charles Frederick Worth 1858. De är kända för sin couture och en rad hyllande parfymer, såsom den tidlösa parfymen Je Reviens. Worth själv var en modepionjär som ofta anses ha uppfunnit modevisningen och anses vara en av världens första världskända modedesigners.

Worth är en franskt modehus men grundaren själv var faktiskt från England. Charles Worth föddes 1825. Hans familj hade en gång i tiden varit mycket förmögen men hans far hade förlorat hela familjens förmögenhet. Charles fick börja lönearbeta som elvaåring för att tjäna pengar åt familjen och han skickades senare till London för att arbeta på ett varuhus. Där väcktes hans intresse för sömnad och hans lyckades få ett jobb där han sålde tyg, trots att han inte kunde ett ord franska och bara var värd 5 pund. Företaget han jobbade för, där han också träffade sin fru, sålde textiler till några av de bästa skräddarna i Paris men tillverkade inga egna kläder. Det tog inte särskilt länge innan han prövade att sy själv. Worth lyckades övertyga den att låta honom öppna en liten egen avdelning som sydde egna klänningar och detta skulle bli med tiden vara starten för hans alldeles egna modehus.

Bara några år senare hade Worth sin egen butik där han sålde klänningar som han sytt själv. Där kom han att uppfinna många olika tekniker och experimentera med nya material. Snart var butiken populär hos europeisk adel och Paris rikaste. Han blev också känd för att använda riktiga modeller för att visa upp kläderna istället för dockor. Sättet att använde en grupp modeller för att visa upp nya kläder för sina klienter lade enligt många grunden för det vi idag kallar en modevisning. Worth anses också vara den första designer som blev något av en kändis. Innan Worth var det nämligen så att klänningsdesigners inte var kända för sina egna påhitt utan istället sydde efter klientens beställning. Charles Worth var inte rädd för att berätta för kunderna vad de skulle passa i och han blev väldigt omskriven i dåtidens tidningar. Han var dessutom en av de först som hade med en etikett med sitt namn i alla kläder han sydde.

Worth gick bort 1895 med hans söner fortsatte arbetet och hus var vid början av nittonhundratalet mer framgångsrikt än någonsin. De öppnade i butiker i både Europa och USA och fortsatte i Worths världskända stil och känsla för förnyelse. De var bland annat en av de första modehusen som släppte en parfym; Dans La Nuit (1924). Märket slumrade dock till på 1980-talet och bytte ägare flera gånger innan det köptes av Shaneel i början av 2000-talet. Det har nu öppnat sin couture-avdelning på nytt och har återigen börjat skapa mode och ställa ut på de modeshower som Charles Worth lade grunden för.

Den mest populära parfymen från Worth är utan tvekan Je Reviens, som lanserades 1932. Detta är en blommig och vedartad doft med apelsinblom, jasmin, lilja, kryddnejlika och ros på en bas av sandelträ och rökelse. Namnet betyder "jag kommer att återvända" på Franska vilket gjorde den till en populär gåva. Worth parfymer och cologne brukar vara mycket eleganta och bland andra populära dofter hittar vi Miss Worth (1977) och Couture (2004) som är direkt inspirerad av Je Reviens och anses vara den nya versionen av den klassiska Worth parfym.

Se mer
Se Recensioner
Worth Je Reviens Eau de Toilette 75ml Sprej
(27)
Worth Je Reviens Eau de Parfum 30mlParfymens igenkännande effekt från tidigare
Jan Johansson,
Recension av "Worth Je Reviens Eau de Parfum 30ml" version

Hej!Hustrun som skulle få parfymen har en tydligt doftminne av hur den doftade längre tillbaka. Jag köpte den därför!Tyvärr håller den inte måttet i förhållande till detta!

Worth Je Reviens Eau de Parfum 30mlParfym från förr...
Isabella Öster,
Recension av "Worth Je Reviens Eau de Parfum 30ml" version

Har så fina minnen om min mamma Agnes och hennes intresse för flärd i sittliv. Däribland göra vackra saker av vad som fanns att tillgå i vardagen . Hon fick alltid ett eget uttryck i det hon skapade . Mamma var född 1908, i ett fattigt hem men trotts en uppväxt med små medel , utbildade hon sig till Barnmorska på 1930 talet. Jag är född 1950 och har minnen från tidiga år som har doft av Worth en liten vacker blå flaska med underbar parfym som påminner mig om min mamma! Är nu ägare till doften i den vackra blå flaskan och bara njuter av att den fortfarande finns att tillgå....!

Worth Je Reviens Eau de Parfum 15mlVarning för denna kvalmiga parfym!
Mia,
Recension av "Worth Je Reviens Eau de Parfum 15ml" version

Min första parfym var just denna som jag fick i julklapp av min kusin. Jag älskade den. Är det något som sitter kvar i minnet hos oss människor är det just dofter... De har gjort om doften, den luktar väldigt obehagligt kvalmigt. Billig tvål. Är grymt besviken och skänker bort flaskan.

Worth Je Reviens Bodysprej 75mlEn Underbar Doft❤️
Agneta GöttrikEgsten,
Recension av "Worth Je Reviens Bodysprej 75ml" version

En gammal goding från min ungdom ... älskar den och alla fina minnen med doften...?

Worth Je Reviens Eau de Parfum 30mlUpskattad doft.
Anders Granström,
Recension av "Worth Je Reviens Eau de Parfum 30ml" version

Min flickvän uppskattade verkligen sin parfym, hon undrade hur i all världen jag hade lyckats att finna en så god parfym med diskret elegant doft.

Worth Je Reviens Eau de Parfum 30mlVintagedoft i vintertid
Pepita Eskelin,
Recension av "Worth Je Reviens Eau de Parfum 30ml" version

En underbar doft som minner om glamour och svunna dagar. Hoppas fler upptäcker den!

Worth Je Reviens Eau de Toilette 50ml SprejBästa lukten på mig
bodil hurtig,
Recension av "Worth Je Reviens Eau de Toilette 50ml Sprej" version

denna Eau de toilette är den bästa lukten för mig, och mina barnbarn säger att det luktar mormor! använder ingen annan eau de toilette, eller parfym ,än just detta märke och luktMvh Bodil Hurtig

Worth Je Reviens Eau de Toilette 100ml SprejMycket bra och efterlängtad
Barbro Tjernberg,
Recension av "Worth Je Reviens Eau de Toilette 100ml Sprej" version

Detta var min mammas älsklingsparfym. Nu är hon borta sedan några år men jag har sökt efter denna. Känslan när jag känner doften gjorde att tårarna rann. Är mycket tacksam!

Worth Je Reviens Eau de Parfum 30mlTill belåtenhet
Katharina Nordman,
Recension av "Worth Je Reviens Eau de Parfum 30ml" version

Denna parfym var helt till belåtenhet. Den gavs i present och var mycket nöjd med parfymen.

Worth Je Reviens Eau de Toilette 100ml SprejUnderbar Doft Bär den varje dag
Ann-Charlotte Sjökvist,
Recension av "Worth Je Reviens Eau de Toilette 100ml Sprej" version

Äntligen fått tag i min Favorit Parfym Tack vare Parfym-Klick.se till ett bra pris

Worth Je Reviens Eau de Parfum 30mlwonderful parfum
Annie Rubensson,
Recension av "Worth Je Reviens Eau de Parfum 30ml" version

Luktar helt underbar. Mild och fin. En fullpoängare för den som vill ha en fräsch doft....... Tack

Worth Je Reviens Eau de Parfum 15mlWorth je review eau parfum
Jeanette Krånglin,
Recension av "Worth Je Reviens Eau de Parfum 15ml" version

Min mor har sökt efter denna parfym under lång tid och Precis i tid när hon fyllde 70 år fann jag den hos er. En väldigt bra service, tack

Worth Je Reviens Eau de Toilette 50ml SprejHELT UNDERBAR !
bodil hurtig,
Recension av "Worth Je Reviens Eau de Toilette 50ml Sprej" version

Jag började använda denna parfym när jag var 17 år och tjäna egna pengar. Idag är jag 68 år och tycker fortfarande om denna doft, men får använda mig av eau de toilette eftersom jag inte har råd med parfymen, som fattig pensionär men går lika bra det.Mvh Bodil Hurtig

Worth Courtesan Eau de Parfum 60ml SprejUnderbar och prisvärd doft
Snezana Biscevic,
Recension av "Worth Courtesan Eau de Parfum 60ml Sprej" version

Det var blind köp, men jag är jätte nöjd, doft som passar åt mig helt och håller, vardaglig som kväll doft. Upplever den som mjuk och len, jätte behaglig.

Worth Je Reviens Eau de Parfum 7.5ml Refill SprejNöjd kund , återkommer igen
Carina Andersson,
Recension av "Worth Je Reviens Eau de Parfum 7.5ml Refill Sprej" version

Jag är jättenöjd. På 70 talet var detta min favorit parfym. Sen glömde jag av den och andra dök upp som jag tyckte om, glömde dock aldrig Worth, så jag blev jätteglad nä jag kände doften igen och massa minnen kom tillbaka.

Worth Je Reviens Presentset 50ml EDT + 100g TalcToppenbra köp av mig
Janeth Ljungberg,
Recension av "Worth Je Reviens Presentset 50ml EDT + 100g Talc" version

Fin doft,fina flaskor. Bra förpackat.Fin doft,fina flaskor. Bra förpackatFin doft,fina flaskor. Bra förpackatFin doft,fina flaskor. Bra förpackat

Worth Je Reviens Eau de Parfum 15mlWorth Je Reviens Eau de Parfum
Mary Jalava,
Recension av "Worth Je Reviens Eau de Parfum 15ml" version

Min mamma hade denna parfym, på 50-talet, jag blev överlycklig när jag såg att den fanns kvar. Helt underbar parfym,

Worth Je Reviens Presentset 50ml EDT + 100g TalcUtmärkt present fin puder flaska
Annette Wallin,
Recension av "Worth Je Reviens Presentset 50ml EDT + 100g Talc" version

Doften ok . Pudret var mera godare doft & väldigt nöjd dotter som använder pudret när hon kalkar sina tå spets skor . Sällan man hittar kalk i dagens läge .

Worth Courtesan Body Lotion 200mlOrientalisk väldoft
ANNICA JÖNSSON,
Recension av "Worth Courtesan Body Lotion 200ml" version

Doftar fräscht och gott men har samtidigt ett orientaliskt djup som jag verkligen gillar. Man behöver inte komplettera med parfymen. Bodylotion har tillräcklig styrka och känns på huden från morgonen till kvällen. Rekommenderas till alla som älskar orientaliska parfymer.

Worth Love Poem Mini Presentset 10ml EDT Dans la Nuit + 10ml EDT Vers le Jour + 10ml EDT Sans Adieu + 10ml EDT Je Reviens + 10ml EDT Vers ToiWorth's underbara doftsymfoni
Monica Fernlund,
Recension av "Worth Love Poem Mini Presentset 10ml EDT Dans la Nuit + 10ml EDT Vers le Jour + 10ml EDT Sans Adieu + 10ml EDT Je Reviens + 10ml EDT Vers Toi" version

Jag är mycket nöjd med mitt köp. Alla dofterna är underbara och namnen passar så bra för varje tillfälle. För natten, för dagen osv. Det är även så bra när man kan få tag i små flaskor. Man hinner inte tröttna förrän de ät slut.

Worth Je Reviens Bodysprej 75mlDoft med minnen
anita magnusson,
Recension av "Worth Je Reviens Bodysprej 75ml" version

Doften flyttar mig tillbaks många år.Då jag använde Worth.s parfym.Fortfarande fin doft!

Worth Je Reviens Presentset 50ml EDT + 100g TalcGlad överraskning!
Åsa Andersson,
Recension av "Worth Je Reviens Presentset 50ml EDT + 100g Talc" version

Mycket väldoftande kroppstalk ! Underbar doft som varar länge. Skön känsla av lite lyx när man kan använda detta " blommiga" talk , efter en dusch. Mycket skön doft även på EDT ! En härlig och lite mogen doft.

Worth Je Reviens Eau de Parfum 15mlKärt återseende !
Åsa Andersson,
Recension av "Worth Je Reviens Eau de Parfum 15ml" version

En fin parfym som jag längtat efter. en lite " gammaldags " doft som man kanske måste vänja sig vid. Parfymen är mycket dryg och sitter i länge vilket gör att ett par små droppar räcker. Förmodligen kommer min dotter att få ärva denna vackert blå flaska efter mig! ?

Worth Je Reviens Eau de Parfum 30mlmin barndomsdoft
Kerstin Eklund,
Recension av "Worth Je Reviens Eau de Parfum 30ml" version

Äntligen hittade jag doften jag mindes från min barndom.Flaskan såg dock annorlunda ut då.Men doften är densamma.

Worth Je Reviens Couture Giftset 50ml EDP + 200ml Body Veilgammal klassiker som står sig
Agneta von Konow,
Recension av "Worth Je Reviens Couture Giftset 50ml EDP + 200ml Body Veil" version

Jättebra. En gammal doft som står sig än, men svår att få tag på. Jag kanske återkommer då den tagit slut för mig. En underbar doft.

Worth Je Reviens Eau de Parfum 15mlMinne från 60-talet
Sten Kristensson,
Recension av "Worth Je Reviens Eau de Parfum 15ml" version

Den här parfymen använde min flickvän 1961 när vi träffades första gången.Nu har det gått över 50 år och vi är fortfarande gifta . Vi firade guldbröllop i fjol och under åren som gått har jag undrat om parfymen fortfarande fanns i marknaden. Glädjen blev stor när jag fann den 'på nätet'. Det blev en uppskattad julklapp som gav oss återseendets glädje.Med vänlig hälsningsten Kristensson

Worth Je Reviens Eau de Toilette 75ml SprejFavoritdoften: Worth Je Reviens
Roger Stenbacka,
Recension av "Worth Je Reviens Eau de Toilette 75ml Sprej" version

Enkel orderrutin. Snabb och problemfri leverans. Worth Je Reviens Eau de Toilette är sedan många år tillbaka min frus favoritparfym.

Worth Tidslinje

1930
2007
2006
2006
Courtesan
COURTESAN

Courtesan av Worth. Detta är en blommig doft för kvinnor. Den...

1956
1956
Je Reviens Couture
JE REVIENS COUTURE

Je Reviens Couture är en aldehyd-blommig parfym för...

1955
1955
Miss Worth
MISS WORTH

Miss Worth av Worth. Detta är en fräsch, blommig och vedartad...

1932
1932
Dans la Nuit
DANS LA NUIT

Dans la Nuit av Worth. Detta är en blommig, aromatisk och...

Je Reviens
JE REVIENS

Je Reviens från Worth är en blommig och vedartad doft för...

Vers le Jour
VERS LE JOUR

Vers le Jour av Worth. Detta är en fräsch, blommig och vedartad...

Vers Toi
VERS TOI

Vers Toi av Worth. Detta är en fräsch och aromatisk doft för...

1931
1931
Sans Adieu
SANS ADIEU

Sans Adieu av Worth. Detta är en fräsch och blommig doft för...

Worth
Kollektioner
FRÅN
179 kr
Worth Courtesan
COURTESANCourtesan av Worth. Detta är en blommig doft för kvinnor. Den...
FRÅN
108 kr
Worth Je Reviens
JE REVIENSJe Reviens från Worth är en blommig och vedartad doft för...
FRÅN
190 kr
Worth Je Reviens Couture
JE REVIENS COUTUREJe Reviens Couture är en aldehyd-blommig parfym för...