Tjäna Poäng På Varje Köp
Endast Äkta Produkter
Beställ Nu - Betala Inom 30 Dagar

Rochas Parfym & Dofter För Kvinnor

Rochas är ett franskt parfym och designhus. Företaget startades av Marcel Rochas 1925. Man sålde från början enbart exklusiva haute couture-kläder för kvinnor.

Rochas fick en nystart när man introducerade sin första parfym 1934. Den första kollektionen med dofter innehöll bland annat klassiker Avenue Matignon och Audace. Det var först på 40-talet som Rochas parfymer blev riktigt populära. Femme Rochas (1943) blev otroligt framgångsrik snart var Rochas mer inblandade i parfymmakeri än lyxmode. Femme är en mjuk, komplex och väldigt feminin doft med noter av persika, plommon och aprikos med inslag av ros på en bas av läder, ekmossa och ambra. Under den tiden började Rochas släppte sina dofter med ackompanjerade läppstift och strumpor. Den här typen av reklamkampanjer var sällsynta på den tiden men är ju betydligt vanligare idag.

Parfymerna, med Rochas Femme i spetsen, blev med tiden så framgångsrika att de helt gick om modeavdelningen av företaget och Rochas slutade sälja kläder helt och hållet på 50-talet. Några år senare gick Marcel Rochas bort och istället tog hans fru över företaget. Under hennes ledning blev Rochas istället ett respekterad parfymhus. Man släppte dofter som Mystere (1978), en mystisk doft med orientaliska och blommiga inslag och Byzance (1987), en chypredoft inspirerad av det bysantinska imperiet med exotiska doftnoter från kryddor, turkisk ros, kardemumma, sandelträ, heliotrop och mysk. Den härligt färgglada Tocade (1994) var en annan framgång för märket med en uppfriskande blandning av gröna noter på en bas av vanilj.

2002 började man skapa mode igen under Olivier Theysken kreativa ledarskap och återfick sin status som haute couture-märke med nya kollektioner med enastående klänningar. Kändisar som Jennifer Aniston, Jennifer Lopez och Sarah Jessica Parker syns ofta i kläder från Rochas.
Visa Mer