Tjäna Poäng På Varje Köp
Endast Äkta Produkter
Beställ Nu - Betala Inom 30 Dagar

Paco Rabanne Parfym & Dofter För Kvinnor

Paco Rabanne är ett spanskt mode och parfymmärke. Märket har fått namn efter grundaren, den fransk-spanska designern Paco Rabanne. Modegeniet föddes i norra Spanien men familjen Rabanne fick fly till Frankrike efter att inbördeskriget bröt ut. I Paris pluggade Paco Rabanne arkitektur men blev istället intresserad av formgivning. Tack vare sin otroliga kreativitet lyckades han designa smycken åt Dior och Givenchy. Tiden på de kända märkena gjorde att Rabanne började intressera sig för kläder och han blev snart kända för de ovanliga material han brukade använda, bland annat papper och metall.

Åren efter att filmen hade premiär lanserades världens första Paco Rabanne parfym i samarbete med Puig. Calandre (1969) var en vedartad aldehyddoft i en minimalistisk flaska. Sedan dess har Paco Rabanne och Puig haft ett nära samarbete och släppt många mycket framgångsrika dofter, bland annat La Nuit (1985) som är en blommig chypredoft med färsk frukt, ros, honung, ekmossa, patchouli och civetta. Ultraviolet (1999) är en futuristisk mix av blommor och orientaliska noter med en ljus och varm känsla. Framgångar i modern tid har varit Black XS (2007-) serien med söta noter som tranbär och kakao tillsammans med vanilj och ros. Lady Million (2010) är den kvinnliga motsvarigheten till den moderna klassikern 1 Million och får dig verkligen att kännda dig som en miljonär med fräsch apelsin, hallon, jasmin och ambra i en snygg diamantformad flaska. Olympea (2015) är en atletisk doft inspirerad av grekisk mytologi. Den doftar av akvatiska noter, ingefära, lilja och saltad vanilj på en bas av kashmir och sandelträ.

Paco Rabanne själv är nu över 80 men arbetar fortfarande med design. Han har på senare tid bland annat ställt ut teckningar han arbetat på sedan 60-talet men aldrig tidigare visat. Han är fortfarande engagerad inom märket och arbetar med både kläderna och parfymerna.
Visa Mer