Tjäna Poäng På Varje Köp
Endast Äkta Produkter
Beställ Nu - Betala Inom 30 Dagar

Nina Ricci Parfym & Dofter För Kvinnor

Den franska modehuset Nina Ricci grundades av den Italienska modedesignern Maria Nielli som flyttade till Paris efter att hon gift sig och har varit känd under namnet Nina Ricci sedan dess. 1932 öppnade hon den första Nina Ricci-butiken i Paris och hon skötte företaget tillsammans med sonen Robert. Robert Ricci tog hand om affärssidan av företaget men var också intresserad av parfymer. Paret sålde eleganta kläder till det vackra folket i Paris och man började med tiden också skapa skor, väskor och andra accessoarer.

Det var Robert Ricci som introducerade den legendariska parfymkollektionen som företaget är känt för idag. Han började arbeta med sin första doft under det tidiga 40-talet och några år senare lanserades den första officiella Nina Ricci-parfymen; Coeur Joie (1948), en blommig doft för kvinnor. Det var den andra doften som släpptes som kom att bli den riktigt stora succén. L'Air du Temps (1949) kom att bli en av världens mest älskade och gjorde namnet Nina Ricci känt över hela världen. L'Air Du Temps är en komplex blandning av försiktigt balanserade noter och förblir en av märkets bästsäljare än idag. Denna tidlösa blommiga doft för kvinnor innehåller noter av trädgårdsnejlika, ros, persika och bergamott som går in i gardenia, viol, orkidé, jasmin, ylang-ylang, rosmarin och kryddnejlika. Doften presenterades i en kristallflaska av Marc Lalique. Flaskan föreställer två duvor och var tänkt som en fredssymbol eftersom parfymen släpptes bara några år efter kriget. Namnet betyder "tidens anda" men förblir populär än idag.

Sedan L'Air du Temps har Nina Ricci lanserat en rad populära parfymer. Några klassiker som många nog minns är Eau de Fleurs (1974), Les Belles de Ricci och de blommiga floral Premier Jour (2001) och Love In Paris (2004). Den blommiga och fruktiga Nina (2006) ersatte 80-talsdoften med samma namn. Den blommiga och trädoftande myskdoften Mademoiselle Ricci (2012), den orientaliska L'Extase (2015) och vaniljdoften Luna (2016) är bland de nyare släppen. De flesta Nina Ricci dofter finns i eleganta presentset med body lotion och duschgel.
Visa Mer