Tjäna Poäng På Varje Köp
Endast Äkta Produkter
Beställ Nu - Betala Inom 30 Dagar

Monsoon Parfym & Dofter För Kvinnor

Peter Simon grundade Monsoon 1973, med målet att skapa kläder och accessoarer för kvinnor. Märket är starkt inspirerat av Indien och denna inspiration kan ses i både färgerna och materialen som används men även bruket av indiska hantverk såsom batik i textildesignen.

Märket öppnade sin första boutique i London på sjuttiotalet och hade snart spridit sig över världen med över 1300 butker. Man skapade också märket Accessorize som endast säljer accessoarer och började även sälja barnkläder, skor, sängkläder och parfymer.

Monsoon har ett mycket gott rykte tack vare sitt engagemang inom fair trade samt organisationen Monsoon Accessorize Trust som hjälper utsatta barn och kvinnor i Asien. 2007 fick märket ta emot internationella handelspriset från den brittiska drottningen.

Monsoon har producerat många dofter för kvinnor, den första var Shimo Monsoon for Woman, som lanserades 1996 med noter av mandarin, apelsinblomma och bergamot. Denna doft följdes sedan av ljuvliga skapelser som den kryddiga och syrliga Monsoon med ambraolja, bergamot och Marockansk ros som gjorde succe 2008 samt den vediga Elation (2010) med ackord av ros, té och fresia. Det senaste släppet är Rose Gold (2015) som blandar varma noter av vanilj, ambra, mysk, citron och tuberros.
Visa Mer