Tjäna Poäng På Varje Köp
Endast Äkta Produkter
Beställ Nu - Betala Inom 30 Dagar

Lolita Lempicka Parfym & Dofter För Kvinnor

Lolita Lempicka, född Josiane Maryse Pividal, är en fransk modedesigner och parfymör. Hon har hämtat namnet från Nakokovs roman "Lolita" och den polska Art Deco-målaren Tamara de Lempicka. Hennes passion för modedesign började tidigt och som barn sydde hon egna klänningar till sina dockor. Hon älskade sagor, prinsessor och klänningar som liten flicka och de elementen syns fortfarande i hennes lekfulla och sagoinspirerade design. Klänningarna är noggrant broderade och parfymflaskorna ser ut som de kommit direkt från sagornas värld. Lempicka inspirerades också av modetidningar som Marie Claire, designers som Coco Chanel, poeten Jean Cocteau och Matisse och Modigliani.

Hennes första kollektion presenterade hon vid 29 års ålder, 1983, och den första butiken öppnade dörrarna ett år senare i Paris. Samma år hade hon sin första modevisning i Tokyo. Innan hon etablerade sitt eget modehus var hon också kreativ chef för Cacharel från 1987 till 1990.

Den första parfymen som lanserades var Lolita Lempicka (1997). Sedan debuten har doften i den ikoniska äppelformade flaskan blivit en riktig bestseller och dofter har blivit lika viktiga för företaget som klänningarna. 2008 släppte Lempicka de blommiga dofterna Fleur Défendue och Fleur de Corail (översatt från franskan betyder namnet "förbjuden blomma" och "korallblomma"). Si Lolita (2009) är en orientalisk och blommig doft i en klöverformad flaska. L’Eau En Blanc (2012) är en drömlik doft med träiga och blommiga inslag, i en flaska formad som ett äpple i lila och guld.
Visa Mer