Vårutförsäljning | 200+ Prisnedsatta Produkter | Endast Begränsad Period!

Judith Leiber Parfym & Dofter För Kvinnor

De ovanliga och otroligt exklusiva handväskorna som den ungerska designern Judith Leiber skapade under många år anses vara bland de nästa i världen. Alla väskorna görs för hand och dekoreras ofta med kristaller och ädelstenar. Väskorna inspireras av välkända former som djur, mat och kläder och syns på ofta på röda mattan i händerna på kändisar och inflytelserika personer. Leibers väskor dyker bland annat upp i serien Sex and the City och seriens stjärna Sarah Jessica Parker ska vara ett stort fan av Leiber. Andra stjärnor som synts med väskorna den senaste tiden är Katy Perry och Kelly Osbourne. Väskorna tycks också vara populära bland presidentfruar i USA sedan Mamie Esienhower bar en av de kända väskorna när hennes man Dwight svors in som president.

När hon gick i pension 1998 hade Leiber skapat runt 3000 olika designer för handväskor och accessoarer . Hon föddes i Budapest 1921 som en del av en judisk familj och kunde inte plugga på universitet på grund av extremhögern som utvecklades på den tiden i Europa. Istället gick hon som lärling och lärde sig designa och sy väskor. Hon emigrerade till USA 1948 tillsammans med sin man och arbetade där med handväskor hos olika företag. Hon öppnade eget 1963 och nu idag finns Leibers dyrbara väskor i välsorterade butiker över hela världen.

Förutom väskorna och accessoarerna har märket också lanserat en serie med parfymer från 2007 och framåt. Signaturdoften Leiber (2007) är en orientalisk doft som skapades av Karine Dubreuil som tidigare jobbat för märken som Yves Saint Laurent, Gucci och Guerlain. De saftiga toppnoterna av ananas och bergamott följs av en blommig mitt med ros, cyclamen, jasmin och pimento som avrundas med ambra, patchouli, mysk och cederträ. Andra populära dofter från märken är en den orientaliska och kryddiga Judith Leiber Night (2011) med en dominerade kanelnot i toppen, den blommiga och fruktiga Amethyst (2012) och Exotic Coral (2013), en blommig och fruktig doft med tropiska noter från koksnöt, tiarablomma, lime och rom.

2010 tog Jane Matheson över som kreativ förgrundsfigur på Judith Leiber och under hennes ledarskap har företaget moderniserats något vilket syns på designerna. Leibers väskor har ställts ut i museum över hela världen, bland annat på MOMA i New York och Victoria & Albert Museum i London.

Se mer
Se Recensioner
Judith Leiber Night Eau De Parfum 10ml Sprej
(1)
Judith Leiber Night Eau De Parfum 10ml SprejTung och mustig
Annie,
Recension av "Judith Leiber Night Eau De Parfum 10ml Sprej" version

Fin kvällsdoft med framträdande kaneldoft. Doften sitter kvar länge och det behövs inte många droppar för att få ut full effekt av den här doften. Lite dragning åt gourmand hållet, gillar man det är det här en bra köp.

Judith Leiber Tidslinje

2006
2018
2014
2014
2013
2013
Exotic Coral
EXOTIC CORAL

Exotic Coral av Judith Leiber är en blommig fruktig doft för...

2012
2012
Amethyst
AMETHYST

Amethyst från Judith Leiber är en blommig och fruktig parfym...

2011
2011
Night
NIGHT

Night från Judith Lieber Detta är en intensiv och fyllig doft...

Topaz
TOPAZ

Topaz av Judith Leiber är en orientalisk blommig doft för...

Judith Leiber
Kollektioner
FRÅN
273 kr
Judith Leiber Amethyst
AMETHYSTAmethyst från Judith Leiber är en blommig och fruktig parfym...
FRÅN
418 kr
Judith Leiber Emerald
FRÅN
276 kr
Judith Leiber Exotic Coral
EXOTIC CORALExotic Coral av Judith Leiber är en blommig fruktig doft för...
FRÅN
365 kr
Judith Leiber Judith Leiber Sapphire
FRÅN
250 kr
Judith Leiber Night
NIGHTNight från Judith Lieber Detta är en intensiv och fyllig doft...
FRÅN
247 kr
Judith Leiber Topaz
TOPAZTopaz av Judith Leiber är en orientalisk blommig doft för...