Tjäna Poäng På Varje Köp
Endast Äkta Produkter
Beställ Nu - Betala Inom 30 Dagar

Jean Paul Gaultier Parfym & Dofter För Kvinnor

Född i Frankrike inte långt efter andra världskriget, Jean Paul Gaultier utvecklade en passion för att designa mode vid en tidig ålder. Olikt från många andra stylister och designer, så fick han ingen konventionell utbildning, det var inte hans stil, han valde istället att skicka exempel på sina kreationer till designers vid en tidig ålder och det visade sig vara fruktbart, Pierre Cardin upptäckte honom och anställde honom som hans assistent vid den ringa åldern av 18 år. Han var 1974 chef på Pierre Cardins butik och han lanserade sin första egna kollektion vid 24 års ålder 1976.

Redan från början gjorde Jean Paul Gaultier klart att han var en ledartyp och inte någon som följer strömmen, speciellt inte vad det gällde mode. Efter lanseringen av hans första kollektion fick Gaultier snabbt ett rykte om att vara "enfant terrible" av franskt mode. Många av Gaultiers tidigare kollektioner har baserats på gatumode och fokuserat på populärkultur medan många andra, speciellt Haute Couture kollektioner är mycket formella.

Trots att de flesta tyckte att hans designer var oansenliga lyckades han förföra moderedaktörer för tidningar så som Elle och Marie Claire, med sin kreativitet och sitt hantverk. Han introducerade 1985 kjolar för män och gjorde skulpterade kostymer för Madonna, t.ex. hennes tratt-bh. Han designade 2006 hela hennes garderob till hennes "Confessions Tour" Gaultier orsakade ramaskri då han använde sig av okonventionella modeller för sina utställningar så som äldre män och stora kvinnor, piercade och tatuerade och han leker också med könsroller i sina shower. Detta har orsakat både kritik och populäritet.

Gaultier var relativt sen ut med att släppa sin första doft, men med det rykte han lyckats bygga upp som modeskapare fick han snabbt anhängare också när han lanserade sin första doft för kvinnor. Första doften, Classique är en blommig och orientalisk doft som introducerades 1993 som följdes upp av Le Mâle för män två år senare, båda erhöll snabbt erkännande och Le Mâle ör nu en av de mest sålda dofter för män i Europa, så väl som i Australien och USA.

Alla de dofter Gaultier har lanserat har blivit kända tack vare deras speciella förpackningar. Limited Editions har släppt för de flesta av hans dofter, medan han då passat på att byta ut klädseln på sina flaskor som är utformade som antingen en kvinnokropp eller en manskropp. Idag finns det över 30 olika flaskor för Classique för kvinnor utan att räkna Le Mâle, Andra nyare damdofter som släppts är : Ma Dame, Fragile och Gaultier 2, som är en doft för både män och kvinnor.
Visa Mer