Tjäna Poäng På Varje Köp
Endast Äkta Produkter
Beställ Nu - Betala Inom 30 Dagar

Issey Miyake Parfym & Dofter För Kvinnor

Issey Miyake är en hyllad japansk designer som har skapat kläder, dofter och till med nya tekniska metoder för att skapa kläder. Han växte upp i staden Hiroshima och överlevde kärnvapenattackerna som avslutade andra världskriget 1945. Han har själv sagt att uppväxten bland efterkrigstidens ruiner förmodligen är det som inspirerat hans positiva och ljusa stil. På 60-talet reste en nyexaminerad Miyake till Europa och började arbeta för märken som Guy Laroche och Givenchy där han skapade lyxiga kläder. Hans karriär kom till en vändpunkt när han själv bevittnade kravallerna i Paris 1968. Detta gjorde honom att framtiden inte tillhörde de rika och kända utan massorna. Detta låg till grund för hans eget märke som grundades när han återvände till Japan. Issey Miyake har sedan dess inte fokuserat på lyx utan istället på teknisk innovation och realistiska modekläder som alla kan bära och uppskatta.

Issey Miyakes mode brukar fokusera mycket på processen bakom designen och användandet av nya och oprövade material. Hans kända kollektion Pleats Please fokuserar på den traditionella plissé-tekniken med veck som expanderar och sträcker ut sig när bäraren rör sig. Samlingen kompletterades med Miyake parfymen med samma namn. Pleats Please (1993) är direkt inspirerad av plissékonsten och lägger ihop frukt, blommor och trä med tydliga inslag av päron, luktärt och cederträ. Miyake är också känd för sitt arbete med texturer och skrynkliga kläder vilket han gjort till en konstform. Han har gjort t-shirts och klänningar av återanvänd plast och gammal papp. Han har också lanserat accessoarer och detta modegenis fans kan nu få tag i klockor, väskor och till och med stövlar från Issey Miyake. Han gillar att samarbeta och låter ofta sina designers skapa sin egna kollektioner, detta ledde till mindre märken inom Issey Miyake såsom Cauliflower.

Den första Issey Miyake doften var L'eau d'Issey for Women (1992). Den här feminina och ozoniska blomdoften har en klar och frisk blandning av melon, lotus, liljekonvalj och rosvatten på en bas av trä och ambra. Det var en av de mest populära parfymerna på 90-talet och står ut med lång och konformad flaska. Doften har släppts i flera olika versioner, bland annat Lune d'Issey (2001), L`Eau d`Issey Gold (2011) och flera sommarversioner. A Scent (2009) är en minimalistisk grön doft med yuzu, verbena, lavendel, jasmine och trä. Den är klar och frisk doft som har inspirerats av Japans berg.
Visa Mer