Tjäna Poäng På Varje Köp
Endast Äkta Produkter
Beställ Nu - Betala Inom 30 Dagar

Hermès Parfym & Dofter För Kvinnor

Idag är Hermès mest kända för sina väskor, sjalar och parfymer men det kända lyxmärket började faktiskt med sadlar. Thierry Hermès var en tysk-fransk affärsman som sålde lädersadlar och annan utrustning för hästar av högsta kvalité. Efter att han gick port ärvde hans son företaget och Hermès skulle förbli ett familjeföretag i över hundra år. Med åren började man använda sin kunskaper inom läder för att göra annat än sadlar och snart var man mer kända för sina utmärkta väskor än ridutrustningen.

1949 lanserade man sin första Hermes parfym under namnet Eau d'Hermès. Detta var en unisexdoft med fokus på kryddor och örter samt en stark not av läder som en hyllning till sina kända väskor och lädergods.Sjalarna blev en viktig del av fransk modekultur och på 50 och 60-talet fick många av Hermes-väskorna namn efter kändisar som burit dem, såsom Grace Kelly och Jane Birkin. Det var också under denna tid de introducerade sin numera typiska grafiska profil, med orange askar och logotypen med häst och vagn som syns på alla produkter idag.

På 70-talet fick det väldigt traditionella företaget ekonomiska problem eftersom många av konkurrenterna började använda syntetiska lädermaterial. Istället för att börja med detta bestämde man sig för att satsa allt på att fortsätta göra handgjorda kvalitetsprodukter av äkta läder och denna taktik fungerade utmärkt. Efter några svår nådde man en helt ny popularitetsnivå och än idag gör man alla produkter för hand i Frankrike. Den sista medlemmen av familjen Hermès som helt styrde företaget var Jean-Louis Dumas-Hermès som gick i pension i början 2000-talet. Sedan dess har man tagit in chefer utifrån för att hantera den ekonomiska biten. Jean-Louis son Thomas Dumas-Hermès är dock fortfarande kreativ chef.

Hermes parfymer är numera nog lika kända som väskorna. Eau des Merveilles (2004) inspirerades av kvinnlighetens magi och havet, vilket uttrycks med en komplex mix av frukt, havsnoter och blommor. En av de mest populära serierna är Un Jardin som introducerades 2005 med doften Un Jardin en Méditerranée. Den här serien leker med naturliga växtdofter och väver samman blommor, fikon och citrus för att skapa känslan av gå genom en trädgård. Doften har fått uppföljare som den älskade Un Jardin Sur De Nil som återskapar en trädgård vid Nilen med exotiska dofter som mango, lotus, rökelse och tysklönn.
Visa Mer