Vårutförsäljning | 200+ Prisnedsatta Produkter | Endast Begränsad Period!

Guy Laroche Parfym & Dofter För Kvinnor

Guy Laroche var en fransk hattmakare och designer. Han var son till en hotellägare och växte upp i den soliga kuststaden La Rochelle. Laroche grundade sitt eget företag på 50-talet och efter flera årtionden som hattmakare. När han öppnade eget började han också skapa klänningar och snart kunde hans utsökta haute couture ses över hela världen. Han var en också en pionjär inom konfektionskläder och hade inspirerats under resor till USA. På sextiotalet var han en av de första som skapade kostymer och overaller till kvinnor och detta skulle bli otroligt populärt och hippt ett årtionde senare. Han äskade den kvinnliga formen och ville skapa kläder som passade kvinnans former istället för tvärtom. Guy Laroche utmärkte sig också genom att sälja sina kläder till ett betydligt bättre pris än sina konkurrenter. Märket är också känt för att ha arbetat med den tidens unga och lovande designers som Issey Miyake och Valentino Garavani. Laroche gick bort 1989 men företaget lever vidare och fortsätter inspireras av Laroches stil och gärning.

Märkets första Guy Laroche parfym lanserades 1966. Detta var Fidji, en tropiskt influerad doft som blandar fräscha citrusfrukter och örter med blommor som ros, jasmin och viol med en kryddor. Denna baserade sig på ön i söderhavet med samma namn och tar bäraren på tropisk semester med en blandning av frukt, blommor och soliga fruktnoter. Fidji har förblivit en älskad klassiker och har följts av många fler dofter från Guy Laroche. J'ai Osé (1978) doftar av aldehyder, koriander, persika och ros medan Clandestine (1986) är en blommig bukett som gjorts sötare med noter av honung och ananas.

Se mer
Se Recensioner
Guy Laroche Fidji Eau De Toilette 100ml Sprej
(2)
Guy Laroche Fidji Eau De Toilette 100ml SprejUtan Fidji inget klick!
Leif Nordenvald,
Recension av "Guy Laroche Fidji Eau De Toilette 100ml Sprej" version

För 33 år sedan mötte jag kvinnan vilken sände ett ”klick”. Överraskade henne med en Fidji parfym. Så har det förblivit under många år. Så var den borta från marknaden. I år frågade jag som vanligt till hennes födelsedag: vad vill du ha, även om jag viste svaret. En Fidji!! Bara på skoj slog jag in Fidji på datorn. Förvåningen blev total. Parfym-Klick verkade ha en flaska. Beställde, allt flöt fint. Gissa om förvåningen och glädjen blev total. TACK! Hälsningar Leif

Guy Laroche Fidji Eau De Toilette 100ml SprejPassar utmärkt till sommaren!
Alex,
Recension av "Guy Laroche Fidji Eau De Toilette 100ml Sprej" version

Fidji är en väldigt fräsch, feminin, mjuk, behaglig och blommig doft med toner av hyacint och citrus.

Guy Laroche Tidslinje

1965
1979
1978
1978
1966
1966
Fidji
FIDJI

Fidji av Guy Laroche. Detta är en fräsch, blommig och vedartad...

Guy Laroche
Kollektioner
FRÅN
534 kr
Guy Laroche Fidji
FIDJIFidji av Guy Laroche. Detta är en fräsch, blommig och vedartad...