Tjäna Poäng På Varje Köp
Endast Äkta Produkter
Beställ Nu - Betala Inom 30 Dagar

Guerlain Parfym & Dofter För Kvinnor

Guerlain är högaktad franskt parfymhus som grundades 1828. Parfymerna är kända för sin höga kvalité och under sina nästan 200 år har märket hunnit med en del. Bland annat var bland de första någonsin att experimentera med syntetiska ingredienser och man räknas också som det första huset att släppa en gourmandparfym.

Guerlain började som en liten parfymbutik som öppnades av kemisten Pierre Francois Pascala Guerlain. Det tog inte lång tid innan Pierres påhittiga parfymskapelser blev uppmärksammade i den franska huvudstadens finare kvarter och snart kunde han öppna en andra butik och blandade skräddarsydda dofter till kungligheter som Napoleon III och drottning Victoria. Parfymen Guerlain skapade till Napoleons fru kejsarinnan Eguenie finns fortfarande att köpa under namnet Eau de Cologne Impériale (1860).

Rollen som parfymmakare ärvdes inom familjen. Det var den tredje parfymören i familjen Guerlain som kom att lägga grunden för märkets framgångar i modern tid. Jacques Guerlain var ett klassiskt utbildad och extremt hemlighetsfullt parfymgeni som hade uppfostrats för att ta över efter sin farbror, som inte hade egna barn. Han designade runt fyrahundra mycket inflytelserika parfymer, många som är populära än idag. Trots detta lät han sig aldrig intervjuas och syntes i princip aldrig i media. Många av hans dofter var inspirerad av litteratur och konst. Bland hans mest kända parfymer hittar vi klassiker som L’Heure Bleue (1912), en mjuk doft med anis och blommiga noter som hämtar inspiration från impressionismen. Mitsuoko (1919) är ett orientaliskt mysterium med ljusa och kalla noter av citrus på varm kanel och trä och legendariska Shalimar (1925) blandar pudrig ambra och vanilj, som var väldigt ovanligt som parfymingrediens på denna tid. Den vanillindränkta saften som användes för att skapa Guerlains söta dofter kallades Guerlinade och har varit en viktig del av dofterna sedan början av 1900-talet. Shalimar anses av vissa vara startskotten för den moderna parfymen.

Han fortsatte att skapa fram till 50-talet och skapade sin sista parfym tillsammans med barnbarnet Jean-Paul Guerlain, som skulle komma att bli den sista parfymören på Guerlain som faktiskt ingick i familjen. Jean-Paul ligger bakom klassiska dofter som Chamade (1969) och den blommiga Samsara (1989) samt ett stort antal dofter för män.

Guerlain ingick 1994 i lyxkonglomeratet LVMH tillsammans med Dior, Givenchy, Luis Vuitton och många andra. Många parfymfans oroade sig för att detta skulle innebära att märket skulle bli kommersiellt men Guerlain har fortsatt på samma linje som tidigare. Företaget är fortfarande självständigt men uppköpet har lett till att nya parfymörer kommit in, bland annat Olivier Cresp och Thierry Wasser, den nya huvudparfymören för Guerlain. Le Petite Robe Noir (2009) är en ljuvlig och ungdomlig doft med körsbär, lakrits, bär och bergamott som är ett bra exempel på en modern Guerlain parfym. Doften blev extremt populär och har släppts i flera olika begränsade versioner sedan lanseringen.
Visa Mer