Tjäna Poäng På Varje Köp
Endast Äkta Produkter
Beställ Nu - Betala Inom 30 Dagar

Gucci Parfym & Dofter För Kvinnor

Den italienska affärsmannen Guccio Gucci grundade modehuset Gucci 1921. Företaget skulle senare komma att bli ett av de bäst kända lyxmärken. Från början var Gucci bara ett mindre familjeföretag som i huvudsak sålde sadlar. Senare expanderade Guccio sitt företag utomlands och började sälja lädergods som handväskor, skor och bälten. Handväskan i läder och handtag av bambu blev en jättesuccé och bambudetaljer har blivit ett typiskt inslag hos Gucci sedan dess. 2015 lanserade man till och med en parfym baserade på växten vid namn Gucci Bamboo.

På 50- och 60-talen var det många filmstjärnor och jetsetters som reste till Florence för att shoppa hos Gucci. Filmstjärnor som Grace Kelly, Peter Sellers och Audrey Hepburn bar gärna kläder och accessoarer från märket och Gucci var snart en internationell statussymbol. Jackie Kennedy sågs ofta med en handväska från Gucci, så pass ofta att handväskan kallas Jackie O än idag.

På 70-talet lanserade Gucci sin första kollektion med den nu världskända GG-loggan. Man var kända över hela världen och hade en flagskeppsbutik i Hollywood där stjärnor kunde handla diamantbroderade handväskor för hundratusentals kronor. 80-talet blev dock en turbulent tid för familjen Gucci. Företaget förstördes nästan inifrån på grund av familjekonflikter, skatteproblem och till och med mor. Märket räddades dock av den amerikanske modedesignern som anställdes av Gucci 1990. Från början var Tom Ford på plats för att designa kollektioner men han lyckades snart bli kreativ chef på företag och under hands ledning kom Gucci tillbaka på banan och blev till slut större än någonsin. 1997 var Tom Ford drivande bakom familjen Guccis beslut att köpa upp legendariska märken som Yves Saint Laurent, Bottega Veneta och Boucheron. Ford skulle senare lämna Gucci för att starta sitt eget märke. Gucci har idag över 400 butiker världen över och säljer allt från solglasögon, handväskor, bälten och skor till vinkylar och ramar.

Gucci lanserade sin första parfym 1974, Gucci No. 1 for Women. Sedan dess har man släppt många doftkollektioner, både för män och kvinnor. Flera av dofterna har legendarisk status hos parfymälskare, som Gucci 3 och L'Arte di Gucci. En av våra favoriter är Gucci By Gucci från 2007. Detta är en myskig och sensuell honungsdoft som balanserar mellan exotisk guava, haitisk tiarablomma, patchouli, mysk och honung. Gucci Guilty är en doft för glamorösa och sexiga kvinnor som älskar att ha kul. Flaskan är baserad på den klassiska GG-logtypen och och doften är en magnifik blandning av mandarin, rosépeppar, geranium, ambra och patchouli. Gucci har också släppt flera specialversioner av doften genom åren, bland annat Gucci Guilty Pour Femme, Gucci Guilty Diamond och Gucci Guilty Studs Pour Femme. Dem första parfymen, Gucci Rush, lanserades 1999. Kompositionen är en ljuvlig mix av exotiska blommor. Gucci Bamboo (2015) är en intensiv men elegant parfym med citrus och blommor som är perfekt att tillsammans med Bamboo body lotion.
Visa Mer