Tjäna Poäng På Varje Köp
Endast Äkta Produkter
Beställ Nu - Betala Inom 30 Dagar

Giorgio Beverly Hills Parfym & Dofter För Kvinnor

Giorgio Beverly Hills lanserades 1961 av Fred Hayman och George Grant. Det var den första lyxbutiken i hörnet av de nu väldigt kända gatorna Dayton Way och Rodeo Drive i Beverly Hills. Efter framgångarna med Giorgio Beverly Hills öppnade flera andra butiker i området, bland annat Gucci och Tiffany´s men det var Fred Hayman som var först. Tack vare hans påhittighet och unika stil blev Giorgio Beverly Hills ett av Hollywoods viktigaste modehus.

Namnet, Giorgio Beverly Hills, var Fred Haymans egen idé. Det var taget från George Grants namn och det lyxiga Beverly Hills Hotel där han hade jobbat tidigare. Tanken var att skapa något helt nytt som inte hade setts förut. Butiken är numera legendarisk och kan bland annat ses i filmen Pretty Woman från 1990, där det är det första stället Julia Roberts går till när hon går på shoppingrunda med Richard Geres kreditkort.

Inne i butiken var detaljrikedomen slående och även fast de inte hade kläder för män var det inte några killar som klagade över att följa med in i butiken eftersom där också fanns biljardrum, bibliotek och en bar medan tjejerna kunde handla designerkläder som inte fanns någon annanstans. Man kunde till och med beställa hemleverans med en Rolls Royce och de bästa kunderna fick exklusiva Waterford-kristaller som present.

Om man klev in i butiken fanns alltid möjligheten att stöta på en av dåtidens största kändisar. Stora namn som Frank Sinatra, Nancy Reagan, Diana Ross och Elizabeth Taylor var återkommande kunder hos Giorgio Beverly Hills.

Lagom till butikens 20-årsdag bestämde man sig för att lansera en signaturparfym som skulle fånga andan hos Giorgio Beverly Hills och Hollywood på den här tiden. Den skulle vara stark, förförisk och inspirerad av solskenet, makten, glamouren och lyxen i Hollywood. Flaskans profil var i sin tur inspirerad av den eleganta Tiffany-vasen och de distinkta gula ränderna kom direkt från butikens egen markis. Giorgio Beverly Hills (eller Yellow som den också kallas) lanserades 1981 och sprayades också ut i hela butiken genom luftkonditioneringen. Det blev en enorm succé och parfymen blev en bästsäljare. Det var också en av de första dofterna som marknadsfördes med doftprover i tidningar och magasin. Nyhetens behag och den härliga doften av vanilj, ambra och patchouli lockade nog många att pröva den nya parfymen.

Giorgio Beverly Hills har också gjort historia eftersom det är en av de få dofterna som förbjudits från restauranger och klubbar på grund av sin styrka. Idag kan du också köpa Yellow i presentset och varje år släpper Giorgio Beverly Hills ett nytt gift set med den klassiska doften och deras signatur, en teddybjörn.

Bland andra kända parfymer från Giorgio Beverly Hills hittar vi Wings från 1992, en frisk och blommig doft för kvinnor. Den här fräscha doften kommer i en elegant glasflaska med en snygg ljusblå kork. Red från 1989 är en skarp och vedartad parfym för mossa. Ocean Dream från 1990 innehåller en bukett med blommiga noter och är väldigt subtil och feminin doft. Du hittar inte bara dofter, cologne, body lotion och kläder på Giorgio Beverly Hills-butiken utan även klockor, solglasögon och smycken.
Visa Mer