Tjäna Poäng På Varje Köp
Endast Äkta Produkter
Beställ Nu - Betala Inom 30 Dagar

Cacharel Parfym & Dofter För Kvinnor

Skapad 1962 av grundaren Jean Bousquet, den franska giganten Cacharel ägnar sig till att göra kläder, parfymer och accessoarer, är ett av de mest fashionabla och trendiga namnet att inkluderas på en catwalk, och i modehus för både män och kvinnor över hela världen. Namnet kommer från ett uttryck ur folkmun som betyder Anas Querquedula, som är en liten anka som förekommer i Camargue-regionen i Frankrike. Cacharel blev snabbt känd efter att en av hans rosa skjortor hamnade på omslaget av Elle, 1963 och därmed hade företaget gjort sig ett namn på marknaden, deras framgång kom explosionsartat att växa under 70-talet.

Bosquet var född till att bli en symaskinsförsäljare och tillägnade sin uppväxt till att sy kläder, tills han i ung ålder inte längre kunde komma på något mer att göra, då valde han att utbilda sig till skräddare. Detta gjorde att han spenderade två år som modeskapare inom dammode innan han kom till rätta i Paris där han startade upp sitt eget modehus i Le Marais där framgångarna för hans första kollektion ledde honom till att utforma det kända märket Cacharel.

Efter deras framgångar i Elle och lanseringen av en blus som kom att göra honom mycket berömd, kom Cacharel att följa i fotspåren av så många andra kända modehus – de började inrikta sig på parfymer. De ville att dofterna skulle vara övervägande feminina. Bosquet anlitade L'Oreal att skapa den första parfymen som skulle lanseras under modehusets namn och Anais Anais lanserades 1978. Den var, fortfarande är, fortfarande ansedd som en mycket feminin doft, som påminner om en blombukett.

Då Bosquet insett sin potential i doftjungeln kom han att lansera många fler dofter såsom, Loulou (1987), Eden (1994), Loulou Blue (1995), Eau d'Eden (1996), Noa (1998), Gloria (2002), Amor Amor (2003), Amor Amor Eau Fraiche (2005 & 2006) Noa Perle (2006) och Promesse (2005)

Trots sin framgång på parfymmarknaden har Cacharel också lyckats göra sig ett namn som lyckats att etablera sig inom dammode, namn som Ashley Benson, Mila Kunis, Cara Delevingne och Meryl Streep bär alla kläder från Cacharel. Modeller såsom Gisele Buendchen, Vanessa Hudgens och Shu Uemura har alla modellerat för Cacharel, så också Kate Moss som modellerade för Anais Anais och Laetitia Casta för Promesse som har uppmuntrat folk att följa det unga, feminina modet som Cacharel är välkända för.
Visa Mer