BCBGMAXAZRIA Parfym & Dofter För Kvinnor

Max Azria föddes i Tunisien men utbildades i Frankrike och flyttade senare till USA. 1989 startade globetrottern märket BCBGMAXAZRIA, som ibland skrivs som det enklare BCBG Max Azria. BCBG står för det franska uttrycket "Bon Chic, Bon Genre" som kan översättas till "Bra Stil, Bra Familj", ett uttryck för en viss typ av moderiktig överklassungdom som är vanlig i Paris.

Märket har sedan starten vuxit till ett respekterad märke och äger förutom hundratals egna butiker över 20 andra märken under genom företaget BCBGMAXAZRIAGROUP. Max Azria själv är fortfarande chef och huvuddesigner på märket med hans fru Lubov Azria är CD. Märkets kläder inspireras av den moderna kvinnan och har prisats för sin höga kvalité och rimliga prissättning. Efter att företagsgruppen köpt det franska couturehuset Hervé Léger gjorde man historia genom att presentera tre kollektioner från tre märken alla ägda av BCBGMAXAZRIAGROUP på New York Fashion Week 2008; Maz Azria, BCBGMAXAZRIA och Hervé Léger. Azrias kollektioner har betytt mycket för den amerikanska modescenen och många kändisar har burit kläder från märket, bland annat Jennifer Lopez, Beyoncé och Angelina Jolie.

Max Azria släppte sin första doft under eget namn 2001. Parfymer från BCBGMAXAZRIA skapas i nära samarbete med parfymörerna Sarah Horowitz och Stephen Nilsen. I katalogen med Maz Azria parfymer hittar man bland annat kollektionen BCBGirls med den blommiga och fruktiga doften Metro (2011), den blommiga och gröna Nature (2001), den orientaliska och blommiga Sexy (2001) och den vedaktiga myskdoften Star (2001). Kollektionen BCBGMAXAZRIA innehåller dofter såsom den blommiga och fruktiga signaturdoften Max Azria for Women (2011), den blommiga och fruktiga Bon Chic (2012) och den orientaliska Bon Genre (2013).

Se mer

BCBGMAXAZRIA Tidslinje

2010
2014
2013
2013
Bon Genre
BON GENRE

Bon Genre från BCBGMAXAZRIA är en orientalisk och blommig doft...

2012
2012
2011
2011
BCBG Max Azria
BCBG MAX AZRIA

BCBG Max Azria från BCBGMAXAZRIA är en blommig och fruktig doft...

BCBGMAXAZRIA
Kollektioner
FRÅN
282 kr
BCBGMAXAZRIA Bon Genre
BON GENREBon Genre från BCBGMAXAZRIA är en orientalisk och blommig doft...