Antonio Puig Parfym & Dofter För Kvinnor

Antonio Puig Castelló började sälja parfymer och kosmetika 1914, och än idag bär företaget hans namn. Efter några år av försäljning lanserade man sin första egna produkt, Milady, vilket också var det första moderna läppstiftet att tillverkas i Spanien. Även om företaget idag är en stor internationell organisation är det fortfarande helt och hållet familjeägt. Antonio Puigs fyra söner fortsatte inom familjeföretaget och tog så småningom över sin fars affärsimperium.

På 60-talet började företaget expandera. Man byggde bland annat sina egna laboratorier och fick på så sätt mer kontroll över sina parfymer och sminkprodukter. Den första parfymfabriken byggdes i Chartres, Frankrike genom ett tidigt samarbete med Paco Rabanne.

En senare men mycket viktig utveckling var att Puig anställde den sydamerikanska modedesignern Carolina Herrera och gav henne en plattform att skapa och marknadsföra sina egna parfymer på. Detta blev stor succé och det ledde till att allt fler kändisar, märken och skapare började samarbeta med Puig på egna dofter. Än idag säljer de dofter från bland annat Shakira och Comme de Garcons.

Antonio Puig är idag ett välkänt och respekterat märke med ett flertal klassiska parfymer och sminkprodukter i sitt utbud såsom den storslaget blommiga och fruktiga Anouk (1989), den aromatiska och citrondoftande Agua de Luna (1998) och den akvatiska och blommiga Thais (2000) för att nämna ett fåtal.

Antonio Puig Tidslinje

1968
2001
2000
2000
Thais Blue
THAIS BLUE

Thais Blue av Antonio Puig. Detta är en fräsch och blommig doft...

1998
1990
1990
1989
1989
1969
Antonio Puig
Kollektioner