Tjäna Poäng På Varje Köp
Endast Äkta Produkter
Beställ Nu - Betala Inom 30 Dagar

Annick Goutal Parfym & Dofter För Kvinnor

Annick Goutal är ett fransk parfymhus. De är kända för sina parfymer av högsta kvalité och har arbetat exklusivt med dofter sedan slutet av sjuttiotalet. Annick Goutal själv var en naturtalang och enligt många ett kreativt geni. Hennes kärlek för parfym grundade sig i ett stort konstintresse och hon ska också haft ett ovanligt utvecklat doftsinne. Hon arbetade en tid som modell men bestämde sig för att starta ett hudvårdsföretag med en vän. Där var hon mer intresserad av förpackningarna och krämernas dofter än själva huvudvårdseffekten. Detta ledde i sin tur till att hon blev mer intresserad av lyxdofter och detta ledde till att hon mötte Henri Sorsana 1977. Sorsana var en talangfull parfymmakare som visade Goutal hemligheterna bakom dofter. Hon gick sedan i skola i många år för att själv bli parfymör. Som många andra självständiga parfymörer var hon mer intresserad av dofter som konst snarare än en accessoar. Hennes dofter, utvecklades tillsammans med Isabelle Doyen, är ofta baserade på platser och idéer och innehåller ofta orientaliska influenser.

Många Goutal parfymer är unisex men det finns även ett flertal som enbart är ämnade för kvinnor. Rose Absolute (1984) är en intensivt blommig doft som görs av sex olika sorters ros som lagts lager på lager för att skapa känslan av en trädgård fylld med rosor. Petit Cherie (1998) är en söt och fruktig doft med persika, rosmysk, vanilj och nyklippt gräs. Ce Soir Ou Jamais (1999), vilket var Goutals sista parfym och tog 10 år att skapa, är en subtil doft som blandar rosnoter med päron, vin och ambrette. Inspirationen kommer från en doft Goutal kände en dag när hon besökte en kyrkoträdgård. Songes (2005) är en senare doft som skapats av Goutals samarbetspartner Isabelle Doyen och den har snabbt blivit en av märkets mest populära dofter.

Annicks dotter Camille Goutal tog över företaget efter att modern gick bort. Hon är också utbildad parfymör och har fortsatt i samma spår som som sin mor. En av de mest hyllade Goutal-dofterna är serien Les Orientalistes. Detta är tre dofter som inspireras av orienten och innehåller tre typiska doftnoter från den regionen, bland annat ambra, olibanum och myrra. Dofterna heter Encens Flamboyant, Myrrhe Ardente och Ambre Fétiche och lanserades 2007. 2014 öppnade Goutal en ny flaggskeppsbutik på i New York och man kan också hitta märkets exklusiva butiker i London och Paris.
Visa Mer