Tjäna Poäng På Varje Köp
Endast Äkta Produkter
Beställ Nu - Betala Inom 30 Dagar

Acqua di Parma Parfym & Dofter För Kvinnor

Acqua di Parma grundades 1916 och är ett italienskt parfymhus som säljer otroliga dofter och parfymerade ljus. Namnet kommer just från staden Parma där man är baserade och staden har i många hundra år varit känd för de ljusa och fräscha dofter som gjordes där på traditionellt vis. Acqua di Parmas mest kända doft heter Colonia, en klassisk Eau de Cologne i den typiska gula och runda förpackningen.

Acqua di Parma började använda sina nu ikoniska flaskor och askar, ibland kallade "hattaskar", på 30-talet. De använder samma tidslösa design än idag och både flaskor, askar och dofter görs för hand på plats i Italien. Askarna blev en statussymbol, delvis på grund av de fantastiska dofterna men också för formgivningen i Art Deco-stil som gjorde märket otroligt populärt bland dåtidens kändisar.

Idag är märket större än någonsin och de säljer fortfarande sina originaldofter precis som de såg ut för nästan hundra år sedan. De har också introducerat nya produktlinjer och har till och med en egen exklusiv resort i Italien. Dofterna görs fortfarande med naturliga ingredienser och till och med flaskorna blåser man för hand.

Den alla första doften för kvinnor från Acqua di Parma var Profumo (1930), vilket helt enkelt betyder parfym. Fram tills denna lansering hade man bara sålt dofter för män. 1999 visade Acqua di Parma upp en helt ny serie med produkter för både kvinnor och män, Blu Mediterraneo. Produktserie hämtar inspiration från kulturen och naturen kring Medelhavet och doftar av rustika örter, citrusfrukter och blommor. En av de mest populära dofterna från Blu Mediterraneo är den ljusa och lätta Bergamotto di Calabria (2010) med bergamott från södra Italien. En annan lite mer modern parfym för kvinnor är den ljuvliga Magnolia Nobile (2009) som såklart är baserad på magnoliablomman och den typiska citrondoften som blivit Acqua di Parmas signatur.
Visa Mer