Tjäna Poäng På Varje Köp
10 kr Mängdrabatt Per Vara
Endast Äkta Produkter
Beställ Nu - Betala Inom 14 Dagar

Max Factor

Per Sida
Sortera
Max Factor är inte bara namnet på ett känd sminkmärke utan faktiskt också namnet på en verklig person. Max Factor var en Polsk-Amerikansk affärsman som vissa anser skapade den moderna skönhetsindustrin tack vara sina innovationer inom både produkter och marknadsföring.

1914 uppfann Max Factor en ny sorts teatersmink. Den här nya versionen gick att applicera i tunnare lager vilket gjorde att det såg mer naturligt ut på film, som ju på denna tid var ett helt nytt medium. Krämen låg till grund för Max Factors framgångar. Han tillverkade också peruker gjorda av mänskligt hår åt filmindustrin. Han skapade inte bara filmsmink utan också produkter för vanligt folk. 1918 lanserade man kollektionen Color Harmony med puder för alla olika hudfärger. 1930 lanserade Max Factor läppglansen. Även denna produkt skapades från början för bruk på vikta duken, nämligen så att läpparna skulle sticka ut mer.

När Max Factor gick bort 1938 tog hans son över verksamheten och man har förblivit en familjeföretag. Den första produkt som lanserades efter det att Factor hade gått bort var Tru Color-läppstiftet, ett kladdfritt läppstift som använde en helt ny typ av formula. 1954 var det dags för en annan innovation; concealern. Erace Concealer blev snabbt industristandard och användes i de flesta TV och filmprodukter fram till det att HD-kvalitén uppfanns. Max Factor var också det första företag att lansera vattenfast smink, detta gjorde man 1971.

En av företagets nyare innovationer är False Lash Effect-mascaran. Den första versionen av denna produkt lanserades 2008 och den har förblivit en bästsäljare sedan dess.
Visa Mer
Registrera dig för att prenumerera på vårt nyhetsbrev
Rabatt
Alerter
Skönhetstips
Rabattkoder
Mängdrabatt

När du handlar hos Perfume Click får du 10 kr i rabatt för varje produkt du lägger till i ordern efter den första.

Du får rabatten även om du beställer två olika produkter och det finns ingen övre gräns för hur mycket rabatt du kan få. Detta innebär att du kan spara en hel pengar på större beställningar.

En beställning med 10 produkter ger dig hela 90 kr i rabatt och detta kan givetvis kombineras med andra erbjudanden och rabatter. Du måste beställa produkterna i samma order för att få rabatten.