Tjäna Poäng På Varje Köp
Endast Äkta Produkter
Beställ Nu - Betala Inom 30 Dagar

Dryckesnoter I Dofter

De flesta av oss är bekanta med de viktigaste doftfamiljerna som blommiga och träiga som beskriver de dominerande tonerna. Men har du någonsin hört talas om parfymer eller aftershave som liknar populära drycker?

Människans doft- och smaksinne är väldigt nära sammanlänkade så det är nog inte så konstigt att vi generellt gillar dofter som liknar saker vi gillar smaken av. Men skulle du vilja dofta som din favoritdryck? Det kanske du redan gör men inte insett det, det är därför du älskar det så mycket...

 

Drink

Drick det inte, bär det!

 

Absint

Alla har inte goda minnen av denna sprit med anissmak, men låt inte dem avskräcka dig. Den traditionella blandningen av örter och kryddor som anis, pepparmynta och koriander som används för att skapa den gör den till en ganska lockande doft. Som ett resultat har absint blivit de aromatiska tonerna i populära aftershave som Invictus Platinum av Paco Rabanne och Eternity Reflections av Clavin Klein.

 

Coca-Cola

Även om ingredienserna i denna mycket älskade dryck är en välbevarad hemlighet, är de söta apelsin-, kola- och koriandernoterna som skapar Coca-Cola-arom omisskännliga. När de kombineras med blommor och vanilj i parfymer för kvinnor som Amor Amor Love Festival av Cacharel och Estee Lauder Youth Dew skapar de en härligt varm bärnstens- och vaniljdoft.

 

Kaffe

De aromatiska kaffenoterna ger en varm, mörk och rostad doft till en parfym som ofta är ganska intensiv. Därför är sådana noter populära med extrema versioner av parfymer, som Ralph Lauren Polo Red Extreme. Vissa stora märken, inklusive YSL, har dock använt kaffe i parfymer som Black Opium som är lite mer subtila och värmer mellannoterna fint.

 

Gin

Gin

Gin är en sprit som får sin smak från enbär. Enbär ger en botanisk och aromatisk ton som gör sig utmärkt som toppnot i Woody, Fougere och Chypre doftkompositioner. Parfymer som har en gin-noter inkluderar; First Instinct av Abercrombie & Fitch och Magic Man av Bruno Banani.

 

Masala Chai

Masala Chai är ett doftande, sött te fyllt med kryddor. Masala Chai innehåller te, mjölk, socker, svartpeppar, kardemumma och ingefära. Dessa är alla noter som kan hittas på egen hand i parfymer men när de blandas ihop blir de en utsökt, varm och mysig doft. Omnia by Bvlgari är en varm bärnsten och kryddig parfym som innehåller dessa Masala Chai-noter.

 

Mojito

Mojito är en cocktail som har sitt ursprung i Kuba. Ingredienserna i en Mojito är vit rom, sockerrörsjuice, limejuice, sodavatten och mynta för att producera en härligt uppfriskande sommardryck (klicka här för ett bra Mojito-recept). Inom parfymer är det lime och mynta som kommer igenom mest och de ger fantastiskt fräscha toppnoter. Dofter med Mojito-noter inkluderar; Guerlain Homme och Cosmic av Agent Provocateur.

 

Rum

Rom

Rom är en sprit som är gjord av fermenterad sockerrörsjuice. Eftersom rom lagras på ekfat kommer den också att tillföra ett träigt inslag. Du kanske blir förvånad över att läsa att rom faktiskt är en ganska vanlig doftnot.

Den kombineras riktigt bra med kryddor, vilket gör rom till en fantastisk ton för en söt och aromatisk doft. Wanted Girl By Night av Azzaro och 212 VIP av Carolina Herrera är populära exempel på dofter med romnoter.

Whiskey

Whiskey är en dryck gjord av olika jästa spannmål som ofta har en hög alkoholhalt men är fullproppad med smaker från torkad frukt, honung och choklad till örter och kryddor.

Whisky lagras också på träfat precis som rom så i parfymer kommer whiskynoter ofta fram som söta, träiga och kryddiga. Sofistikerade och komplexa dofter som Tom Ford Tobacco Oud och Carolina Herrera Men Prive använder dessa whiskynoter riktigt bra.

Om du fortfarande behöver lite inspiration till din nästa doft och vill ha något lite annorlunda, kolla in den här artikeln där vi har handplockat några av de bästa och mest unika dofterna från den fantastiska världen av könsneutrala dofter.