Tjäna Poäng På Varje Köp
Endast Äkta Produkter
Beställ Nu - Betala Inom 30 Dagar

Prada Aftershave & Herrparfymer

Prada är ett italienskt modehus som grundades 1913 av bröderna Mario och Martino Prada. Företaget leds sedan slutet av 70-talet av Miuccia Prada, Marios barnbarn. Miuccias egna banbrytande skapelser har varit tonsättande för Prada sedan hon tog över företaget.

Tillsammans med Patrizio Bertelli tog Muiccia Prada fram en kollektion med ryggsäckar och handväskor i läder som blev mycket framgångsrik. Hon kunde efter framgången öppnade en andra butik i Milan och vid det laget hade Bertelli blivit en del av Prada. Hennes första damkollektion hade premiär 1988, ett år efter att hon gift sig med Patrizio Bertelli. 1992 lanserade Prada en ny och annorlunda kollektion som fick sitt namn efter Miuccias smeknamn, Miu Miu. En första kollektion med herrkläder lanserades i Pradas butiker under 1993. Prada har sedan det sena åttiotalet varit ett givet man på alla de stora modevisningarna.

Pradas dofter görs i nära samarbete med Puig, som också arbetar med kända namn såsom Jean Paul Gaultier och Valentino. Den första doften modehuset släppte i stor skala var Prada Eau de Parfum (2004) men Pradas dofter var från början handgjorda skapelser baserade kring en enda ingrediens och såldes i familjens boutique. Dessa äldre dofter var inspirationskällan till doftkollektionen Infusion. Infusion D’Homme (2008) är en Eau de Toilette med irisackord, vetiver och rökelse. Andra populära dofter för män från Prada är Amber Pour Homme (2006) och Luna Rossa (2012).
Visa Mer