Tjäna Poäng På Varje Köp
Endast Äkta Produkter
Beställ Nu - Betala Inom 30 Dagar

Mäurer & Wirtz Aftershave & Herrparfymer

Mäurer & Wirtz är ett tyskt märke som grundades 1845 av Michael Mäurer och styvsonen Andreas Wirtz. Herrarnas första affärsverksamhet var en fabrik i Achen där man tillverkade tvålar och rengöringsmedel. Mäurer & Wirtz har växt till sig sedan starten på 1800-talet och är idag mer fokuserat på dofter. Doften 4711 är utan tvekan den mest populära doften i sortimentet. Denna citrusdoftande cologne är äldre än företag och började tillverkas i Köln i slutet av 1700-talet. Doften tillverkas fortfarande i staden med samma flaskdesign och görs med originalreceptet.

Under alla dessa år har Mäurer & Wirtz förblivit en familjeägt företag vilket är ganska ovanligt. 2014 firade rakvattnet 4711 sin 222:a födelsedag och detta firade man senare med en ny kollektion baserad på den klassiska doften. 4711 Acqua Colonia var en ny unisex kollektion med tio nya dofter som alla grundade sig i 4711 men tillförde något nytt. Enligt legenden fick handelsmannen Wilhelm Mülhens en flaska parfymerat vatten som en bröllopsgåva av en munk. Detta vatten kom att bli grunden för 4711 Cologne som vi känner den idag. Märkets flaggskeppsbutik, som ligger på Glockengasse i Köln, är idag en populär mål för parfymentusiaster. Det aromatiska rakvattnet doftar syrligt av apelsin olja och citron. En annan favorit är Tabac, en doft som började säljas 1955. Tabac aftershave blev otroligt populärt och säljer mycket bra än idag. Produktlinjen innehåller nu Eau de Toilette, Eau de Cologne, raktvål, aftershave och deodorant.

Med över 170 års erfarenhet är Mäurer & Wirtz ett av de mest etablerade parfymhusen. Man har på senare tid gått ihop med andra prestigemärken såsom Strellson och Baldessarini.
Visa Mer