Tjäna Poäng På Varje Köp
Endast Äkta Produkter
Beställ Nu - Betala Inom 30 Dagar

Lacoste Aftershave & Herrparfymer

Det franska modehuset Lacoste grundades 1933 och skapar eleganta kläder, skor, klockor, glasögon och dofter. Den lilla krokodilen som används som logotyp är känd över hela världen och det är även företaget, kanske mest för sina pikéskjortor i olika grundfärger. Företagets grundare René Lacoste brukade kallas "krokodilen" eftersom han var så aggressiv på tennisplanen. Lacostes passion för sport smittade även av sig på kläderna och företaget har genom åren designat kläder speciellt framtagna för tennis, golf och segling. 1952 började man exportera de ikoniska skjortorna till USA och de blev väldigt populära bland kändisar och välbärgade. Sedan dess räknas Lacoste till det så kallade "preppy-modet" som inspireras av överklassen och stilrena och eleganta kläder.

Bernard Lacoste, Renés son, tog över företaget 1973 och sedan dess har företaget växt till sig ordentligt. På 80-talet var märket otroligt stort, särskilt i USA. Det var under denna tid Lacoste även började tillverka skor, klockor, lädergods och dofter i samma stil som sina kläder.

Den första doften från Lacoste för män kallades Lacoste Original och lanserades 1984. 1996 introducerade man Booster, en fräsch och aromatisk doft med träinslag och noter av apelsin, eukalyptus, mint och basilika. Pour Homme (2002) är en fruktig och fräsch doft med noter av grapefrukt, bergamott, plommon och äpple. Lacostes samling L.12.12 baserar sig på den klassiska tennisskjortan som gjorde märket världskänt och varje flaska har en doftnot som ska representera färgen. L.12.12 finns i vit, blå, röd, svart och grön. Lacoste Live (2014) är en fräsch doft med gröna löv, lakrits och guaiacträ.
Visa Mer