Tjäna Poäng På Varje Köp
Endast Äkta Produkter
Beställ Nu - Betala Inom 30 Dagar

Karl Lagerfeld Aftershave & Herrparfymer

Denna tyskfranska modedesigner är en mystisk figur som inte gärna avslöjar så mycket om sin bakgrund eller privatliv. Han bland annat aldrig avslöjat sin födelsedag och uppgett flera olika år när han frågats ut av pressen. Vi vet att han växte upp i norra Tyskland där hans far ägde ett mjölkföretag och 2008 hittade en tysk tidning bevis på att Lagerfeld föddes 1933.

Efter att ha avslutat en utbildning i illustration och historia i början på 50-talet började Lagerfeld arbeta för Balmain under pseudonymen Roland Karl. Han upptäcktes efter att han vart med i en designtävling och fick första pris och en lärlingsplats på märket för en vinterkappa han skapat. Han gjorde bra ifrån sig och fick så småningom en designerroll på Jean Patou, det respekterade franska couturehuset som också är känt för sina parfymer, och Lagerfeld designade flera riktigt konceptuella kollektioner för märket under dert tidiga 60-talet. Han har sedan dess jobbat för många kända märken, såsom Chanel där han var varit huvuddesigner sedan 1983, Fendi, Chloé och Macy's.

Lagerfeld beskrivs ofta som en kreativt geni. Förutom modedesign är han också inblandad i illustration, arkiktekt, filmskapare och fotografi och har filmat många av sina egna modekampanjer. Han är också känd för sina otroliga samlingar med klassisk litteratur och konst och sina hem, som ofta är dekorerade i specifika historiska stilar och är fyllda med målningar och skulpturer av några världens mest kända konstnärer. Han har aldrig varit gift med hade ett långt förhållande med Paris-aristokraten Jacques de Bascher de Beaumarchais som gick bort 1989.

Den allra första Kalr Lagerfeld doften släpptes 1978. Det är en vedig och rökelse-aktig doft med mustiga noter av piptobak, sandelträ, orrisrot och ambra. Bland andra kända dofter från Lagerfeld hittar vi den orientaliska och kryddiga Photo (1990) med citrus och blommor och även den friska och komplexa Jako (1998). Ett nyare släpp är Karl Lagerfeld for Him (2014), en fogueredoft med aromatiska övertoner och lavenderolja, äpple och viol på en vedig bas.
Visa Mer