Tjäna Poäng På Varje Köp
Endast Äkta Produkter
Beställ Nu - Betala Inom 30 Dagar

Guess Aftershave & Herrparfymer

Guess är ett fransk-amerikanskt märke som grundades i början av 80-talet. Märket är mest känt för sina jeans, och dessutom sitt utbud av dofter och cologne. Några av de mest populära dofter för män från Guess är Guess Man (2006) och Guess Dare for Men (2014).

Guess, vilket ibland stavas som GUESS?, grundades av bröderna Georges och Maurice Marciano i början av 80-talet. Senare anslöt sig också bröderna Armand och Paul. De fyra bröderna hade växt upp tillsammans i Marocco men hade sedan flyttat till Frankrike och hade där öppnat en rad butiker där de sålde märkeskläder. I slutet av 70-talet blev succébröderna intresserade av att starta ett nytt märke i USA och 1981 kunde man öppna världens första Guess butik i exklusiva Beverly Hills i Kalifornien.

Från början sålde företaget bara jeans för kvinnor men 1983 introducerade man också kläder för män. Guess var ett av de första märkena som gjorde stentvättade jeans populärt och man lekte också en hel del med blixtlås. Bland annat hade många av de mest populära byxmodellerna blixtlås längsmed ankeln. Bröderna Marciano var duktiga på att marknadsföra sig själva och gjorde blåjeans, som hade kommit lite skymundan, jättepopulärt igen. En kul detalj är att att de typiska 80-tals jeansen som figuren Marty Mcfly bär i den klassiska filmen Tillbaka Till Framtiden faktiskt var specialgjorda av Guess just för filmen!

Det har släppts en hel del mycket populära Guess dofter, aftershaves och colognes under senare år. Guess Man (2006) är en citrusaktig och aromatisk doft som är baserad på malört och doftar av ingefära, lavender, sandelträ, balsam och gran. Guess Suede (2007) är en varm och fräsch blandning av superfräsch citurs, mocca och läder. En nyare lanseringen är Guess Dare for Men (2016), en äventyrlig doft med trä, kryddor, enbär och patchouli.
Visa Mer