Tjäna Poäng På Varje Köp
Endast Äkta Produkter
Beställ Nu - Betala Inom 30 Dagar

Guerlain Aftershave & Herrparfymer

Guerlain grundades 1828 av Pierre-François Guerlain. Det är ett otroligt inflytelserikt märke som räknas som ett av parfymvärldens främsta. Många anser att det var de parfymer som Guerlain skapade under det tidiga 1900-talet som ligger till grund för den moderna parfymkonsten. Bland kända dofter och aftershaves för män från Guerlain hittar vi den vediga Vetivér (1961) and L'Homme Ideal (2014).

Pierre Guerlain rymde hemifrån i unga år för att komma undan sin far. Han hamnade i England där han började studera och tog en examen i kemi. När han efter några år återvände till hemstaden Paris började han med sina kemistkunskaper till hjälp börja sälja engelsk vinäger och parfym på rue de Rivoli. Han började snart göra sin egna dofter och detta blev början för parfymhuset som nu bär Guerlains namn. Han var snart en av de mest hylla parfymörerna i Frankrike.

Efter att den ursprungliga Guerlain gick bort 1864 var det viktigt att företaget stannade inom familjen. Hans två söner tog över företaget och delade upp ansvaret, en tog över affärssida medan den andra tog rollen som parfymör. Den här strukturen skulle komma att bli väldigt viktig för familjen Guerlain och rollen som parfymör gick i arv inom familjen i mer än ett sekel. Jacques Guerlain (1900-1955) skapade många av märkets mest kända dofter för kvinnor men det var inte förrän sonsonen Jean Paul Guerlain tog över rollen 1950 som parfymhuset verkligen började att fokusera på dofter och cologne för män vid sidan av parfymerna. Han arbetade på Vetiver (1955), en vedartad doft för män som får sin djupa och gröna doft från vetivergräset. Han skapade också klassikern Habit Rogue (1965), en orientalisk doft med saftig citrus, kanel, läder och vanilj som osar av elegans. En mer modern doft för män från Guerlain är nya huvudparfymören Thierry Wassers L'Homme Ideal (2014), en aromatisk doft med rosmarin och bitterapelsin på en vedartad bas med tunga, söta noter av amaretto.
Visa Mer