Tjäna Poäng På Varje Köp
Endast Äkta Produkter
Beställ Nu - Betala Inom 30 Dagar

Givenchy Aftershave & Herrparfymer

Givenchy grundades 1952 av Greve Hubert de Givenchy. Greven hade från början riktat in sig på en karriär inom juridik men han hade en dröm om att arbeta med mode och som sjuttonåring fick han chansen att jobba med designern Jacques Fath. Han insåg snart han detta var vad han var menad att göra om snart hade den unge greven hjälpt till hos kända parisiska designers såsom Lucien Lelong, Robert Piquet and Elsa Schiaparelli. Snart hade Givenchy samlat tillräckligt mycket erfarenhet för att ger ut sin alldeles egna kollektion och debuten blev en riktig hit. Han fick mycket beröm för den unika blandningen av fransk elegans och amerikansk glamour i sina chica och feminina designer.

1952 öppnade Givenchy eget och grundade på sätt sitt eget modehus med lanseringen av en helt ny kollektion Les Séparables, som bestod helt av lösa kjolar och puffiga blusar gjorde av råbomull. Greven formgav också eleganta klänningar, feminina hattar och skräddarsydda kostymer. Namnet Givenchy hade vid detta laget blivit synonymt med parisisk chic.

1957 släpptes den första parfymen från Givenchy och detta blev den Audrey Hepbrun-inspirerade L'Interdit, en delikat och pudrig blommig doft med härligt djupa tränoter från sandelträ och vetiver.

De första dofterna från män från Givenchy släpptes 1959 och detta var klassikerna Eau de Vetiver och Monsieur de Givenchy. De här dofterna var inte bara populära bland Paris modelejon utan var en kommersiell succé på stor skala och la grunden för Givenchys goda rykte som parfymhus för många år framåt. Andra populära dofter från Givenchy är den aromatiska fogueredoften Xeryus (1989), den varma och kryddiga orientaliska doften Xeryus Rougue (1995), den sofistikerat söta och vediga Pi (1998), den fräscha och kryddiga Play for Him (2008) och den balsamiskt vediga och rökiga Gentlemen Only (2013) för att nämna ett fåtal.
Visa Mer