Tjäna Poäng På Varje Köp
Endast Äkta Produkter
Beställ Nu - Betala Inom 30 Dagar

Dunhill Aftershave & Herrparfymer

Dunhill, eller Alfred Dunhill Ltd, är ett Brittiskt design och doftmärke. De säljer lyxprodukter för män och förutom kläder och dofter är de också kända för sina ur, lädergods och pipor.

Intressant var Dunhill inte alltid en lyxmärke eller inblandad i kläder. Berättelsen börjar när den unge Alfred Dunhill tog över familejföretaget, en firma som sålde sadlar och annan utrustning för hästar. Detta var vid sekelskiftet och Dunhill var mycket intresserad av framtiden. Han förstod att hästar var på väg att gå ur tiden och att han skulle behöva byta bana för att anpassa sig till det nya transportmedlet; bilen. Han började således att sälja lyxiga accessoarer för bilar. Bland dessa "motoriteter" fanns rattar i finaste läder, glasögon, klockor och till och med ett första hjälpen-kit. Dunhill började också sälja kläder som kunde hantera vindmotståndet i den tiden öppna bilar och uppfann också en pipa med en vindruta så att rökare kunde puffa på även i öppna bilar. Detta ledde till att Dunhill öppnade en fabrik under 1910-talet där han tillverkade pipor och tändare och dessutom sin första riktiga kollektion med kläder för män. Snart kunde kunderna också hitta kostymer och aftershaves från Dunhill med samma höga kvalité.

Dofter har legat nära märkets hjärta i alla tider. Den första Dunhill-doften, Dunhill for Men, släpptes så tidigt som 1934. Denna vediga och kryddiga blandning blandade blommiga inslag som lavendel, ros och iris med citrus och trä. Det är en klassisk och väldigt brittisk doft som passar alla sorters gentlemän. Dunhill Edition (1984) är en nyare doft som har förblivit populär. Denna aromatiska foguere är fylld med citrusnoter och finns dessutom i ett utmärkt presentset med en duschgel och en aftershave. Dunhill Icon (2015) har varit en modern hit för märket och har verkligen gjort intryck med en rejäl metallflaska som är både maskulin och elegant. Doften inuti är en lyxig och aromatisk citrusdoft med utmärkt hållbarhet. En starkare och kryddigare version vid namn Dunhill Icon Elite släpptes 2016.
Visa Mer