Clarins Aftershave & Herrparfymer

Börsnoterat 1984, familjen Clarins insåg 2008 för att hålla företaget litet och familjeägt så var detta inte en bra idé och drog sig då tillbaka från börsen. Clarins grundades av Jacques Courtin-Clarins då han öppnade sitt första spa på en liten gata i Paris. Han kom snart att inse att det fanns ett hål att fylla på marknaden då han började samla information från sina patienter, angående deras hudproblem, vilket kom att leda till enorm framgång. Denna internationella hudvårdsjätte har över 8800 anställda världen över, med uppskattningsvis två tredjedelar av deras försäljning är hudvårdsprodukter och smink - resten parfym. Geografiskt sett är Clarins mest populärt i Europa som innehar 63% av deras marknad, 19% Amerika, Mellanöstern och Afrika och Asien.

Olikt från många andra parfymmärken så bygger Clarins framgång på tillit från deras kunder, när Courtin hade utvecklat sina första produkter blev han tillfrågad av kunderna om han inte kunde sälja dem så att de kunde komma åt dem vardagligen. Clarins kom snart att bli ett av de världsledande företagen inom hudvård, smink & parfym. Såväl som att släppa parfymer och kollektioner under sitt eget namn har Clarins under åren givit ut sina dofter under andra märken.

Några av de mer välkända märken som Clarins äger är Porsche Design, Azzaro, Thierry Mugler och Swarovski. Såväl som att rankas som ett av de bäst säljande märken för både män och kvinnor säljer de idag också några av de bäst säljande rakvatten så som Azzaro Pour Homme & A*Men från Thierry Mugler. Clarins har också under senare år börjat få upp ögonen för hudvård för män och har idag en hel kollektion enbart för män (ClarinsMen) som etablerades 2002

Medan doft och hudvård kan verka enkelt inriktat på en marknad för kvinnor har Clarins sett till att de har respekterat båda könen jämlikt. De hade en innovativ relation till skönhet och spelade en stor roll för välbefinnandet hos individen. Clarins hjälper också till att skydda naturen när de väljer sina ingredienser för att visa deras stöd till mänskligheten. De flera olika projekt såsom : Solar Impulse Project, The Pur Project och ClarinsMen Environment Award som hedrar människor som delar visionen om att skydda miljön i framtiden.

Se mer

Clarins Tidslinje

1986
2004
2003
2003
EAU RESSOURÇANTE

Eau Ressourcante by Clarins Denna serie av produkter förser dig...

1987
1987
Eau Dynamisante
EAU DYNAMISANTE

Eau Dynamisante är unik - det är den allra första kroppsdoft...

Clarins

Artiklar

FÄRGADE ÖGONBRYN – EN RIKTIG ÖGONBRYNSHÖJARE!
Tips på hur du får till nya trenden med färgade ögonbryn!
Kollektioner
FRÅN
261 kr
Clarins Eau Dynamisante
EAU DYNAMISANTEEau Dynamisante är unik - det är den allra första kroppsdoft...
FRÅN
453 kr
EAU RESSOURÇANTEEau Ressourcante by Clarins Denna serie av produkter förser dig...
FRÅN
392 kr
Clarins Home