Cacharel Aftershave & Herrparfymer

Högkvarteret befinner sig numer i Istanbul, butiker finns i 9 olika länder, detta franska mode & dofthus har inte alltid varit framgångsrika, inte alltid haft tur, eller pengar. Allt började 1958 när Jean Bousquet, som råkade vara innehavare av ett skräddarcertifikat bestämde sig för att åka till Paris för att designa sin första kollektion i en liten studio. Han möttes av stor succé och startade då Cacharel, ett namn som komma att bli på allas läppar.

Det var tack vare många olika faktorer han lyckades – mest på grund av att han lyckades få med en av sina skjortor på omslaget av Elle Magazine 1963, en sommarskjorta som var tunn, ofta randig eller rutig gjord av mjuk bomull den kom att hamna i alla skyltfönster runt om i världen. Tack vare hans skjortor lyckades han entra 70-talet som en mycket berömd modedesigner.

Cacharel är ett mycket särpräglat märke på internationell nivå, mycket tack vare deras expertis inom teknologi. Till exempel Amor Amor presenterades nyligen som ett av de ledande märkena inom sociala medier. Deras Facebooksida har gjort sin parfym till en fiktiv karaktär och på så sätt kan deras följare lättare relatera och följa med på dess äventyr. Parfymen Amor Amor är och förblir en av de bäst säljande dofterna för Cacharel, de nådde toppen då de introducerade en komplementerade doft för män som kallas ”Amor Pour Homme” år 2006. Som namnet föreslår är denna delikata, manliga, sensuella doft med rosor i hjärtat, designad för en förälskad man.

Andra rakvatten och cologner för män är Amor pour Homme Sunshine, en sommardoft som härstammar från Amour Pour Homme, som aldrig kommer att gå ur tiden ”Amour pour Homme Tentation” (2008) är en mustigare och mer rökig doft som skapades för att paras ihop med den kvinliga varianten – Amor Tentation, och tillslut också Cacharel pour Homme (1981) som var först ut med att lanseras av deras dofter för män, den skulle symbolisera naturen och 80-talet och de äventyr som människor gav sig ut på tillsammans.

Se mer

Cacharel Tidslinje

1980
2009
2008
2008
Amor Amor Tentation
AMOR AMOR TENTATION

Amor Amor Tentation för män öppnar med noter av mandarin och...

2006
2006
Amor Pour Homme
AMOR POUR HOMME

Amor Pour Homme av Cacharel. Detta är en aromatisk och vedartad...

1981
1981
Pour L'Homme
POUR L'HOMME

Pour L'Homme av Cacharel. Detta är en fräsch och vedartad doft...

Cacharel
Kollektioner