Tjäna Poäng På Varje Köp
Endast Äkta Produkter
Beställ Nu - Betala Inom 30 Dagar

Acqua di Parma Aftershave & Herrparfymer

Acqua di Parma är ett anrikt italienskt företag som säljer parfymer och doftljus. De känns nog mest igen för sina ljusgula runda askar och sina fantastiska Eau de Colognes. Företaget började som en liten parfymmakare i Parma, Italien och har alltid varit inriktade på ljusa och lätta doftblandningar som är typiska för den regionen. Deras huvuddoft, Colonia, skapades 1916 och har en fräsch, citrusaktig och väldigt manlig doft gjord med naturliga ingredienser.

Det var först på 1930-talet som Acqua Di Parma nådde framgångar på internationell skala. Under denna tid blev dofterna väldigt populära i USA och särskilt bland Hollywood-eliten som såg dofterna som höjden av Italiensk sofistikation. Man började runt denna tid också introducerade doftljus och parfymer för kvinnor.

Märket är idag en del av lyximperiet LVMH och är större än någonsin. Trots att man nu är ett multinationellt företag håller man kvar i sina rötter och askar, flaskor och dofter tillverkas fortfarande mestadels för hand med de bästa Italienska ingredienserna. Man blåser till och med sitt eget glas för att försäkra sig om att man fortsätter att hålla den höga standard kunderna vant sig vid.

Deras mest kända och kanske också bästa doft för män är klassikern Colonia (1916), den fantastiskt fräscha och manliga Eau de Colognen som legat till grund för många senare dofter. Man har även introducerat en rad nya versioner av signaturdoften såsom Colonia Club (2015) med frisk mint och lavendel. På 90-talet introducerade man en ny produktserie där alla dofter var unisex, Blu Mediterraneo. Produktserien kretsar kring Medelhavet och använder lokala ingredienser. Ett exempel är Mirto di Panarea (2008) med färsk myrten och kalabrisk citron. Kollektionen Collezione Barbiere fokuserar på utsökta groomingprodukter för män och innehåller raklödder och aftershave med samma höga kvalité som företagets övriga produkter.
Visa Mer