ParfymNoter, Vad är Ambra?

Det är en doftnot som dyker upp i nästan alla parfymer. Men vad är egentligen Ambra?

Många doftnoter tas från blommor, örter och andra vanliga material, men Ambra är faktiskt utsöndring från en kaskelot. De brukar kunna kallas valspya eller bajs, men är varken eller.
Valen producerar Ambra i sin mage för att skydda sig från skarpa ben från fiskar när den äter.
Substansens ursprung är fortfarande något av ett mysterium då bara 1% av över 350.000 kaskelotter kan producera Ambra, och kaskelotter själva är ganska svåra att hitta och hålla koll på.
Utöver oddsen att valen skall producera denna substans så tar det även år för substansen att bli användbar Ambra. Det behöver flyta runt i havet under många många år innan det binder sig in i en användbar klump. På grund av detta så är priset på Ambra extraordinärt högt.

En Pojke i England hittade en underligt luktande klump på stranded för några år sedan. Han tog med sig klumpen hem och det visade sig vara en klump Ambra som var stor som en fotboll.
Han sålde den för över 180.000 pund (ca.1.970.000kr) Inte illa för en underlig sten. Det har hittats ännu större bitar, så håll ögonen öppna nästa gång du går en strand prommenad.

Så vad använder du Ambra till?
Ambra används i vissa maträtter och drycker och används som en del av parfymer. Du behöver inte mycket, men då det är otroligt svårt att få tag i, så används det bara i högkvalites parfymer.
Bara en droppe Ambra är tillräckligt för att ta din parfym från ok till FANTASTISK.

Doften av ren Ambra är ofta beskriven som en blandning av ruttnande trä och möbelpolering. Det må inte låta så lockande, men i blandning med andra ingredienser så kommer det få pafymen att dofta längre och ha en helt ny doft.

Ambra kan du hitta i många parfymer för både män och kvinnor. Här nedan kan hitta några av våra favorit parfymer som innehåller detta flytande guld.


Aramis Gentleman
https://www.perfume-click.co.uk/Aramis-Gentleman-Eau-de-Toilette-60ml-Spray-s21399/
Gentleman är en behagligt avslappnad parfym för daglig användning. Ambran sätter verkligen fart på ingefäran och svart peppar dofterna i denna parfym vilket gör den manlig, men inte överdrivet. Doften är lugn men fortfarande kryddig och återhållsam istället för skrikig. Den gör sig rätt för namnet Gentleman.

Creed Green Irish Tweed
https://www.perfume-click.co.uk/Search/?q=Creed+Green+Irish+Tweed&b=SEARCH
I den högre prisklassen kan du hitta Creed Green Irish Tweed. Denna utmärkt blandade doft har tagit sin inspiration från en prommenad längs den Irländska landskapssidan, den är en favorit hos många kändisar.
Creed använder alltid de bästa ingridienserna i sina parfymer och Ambra utblir inte
Högsta kvaliteten används, och liberalt kan man tillägga. Detta ger parfymerna från Creed en dististinkt och uförglömlig doft.

Calvin Klein Reveal
https://www.perfume-click.co.uk/Perfume/Calvin-Klein/Reveal/
En sammetslen, krämig och söt parfym som öppnas till saltiga och peppriga inslag.
Hjärtat är en signatur blandning av Ambra och pudrig Iris, medan basen består av vetiver, sandelträ, kashmir och mysk. Reveal är en mysig och varm parfym som är en riktig belöning att använda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.